mandag 16. mars 2009

Distriktsmesterskap i blomterdekorering

Tiden er her, ganske likt hvert år faktisk at Interflora Norge arrangerer DM i blm.-dekorering. I år var det åtte påmeldte og det hele ble arrangert på Gjennestad Gartnerskole.


Hoveddoppgaven gikk ut på å lage en form inspirert av kunst og håndverkfagene, hvor 2/3 skulle være av botaniske materialer.


Til venstre ser vi en kontruksjon av kirsebærkvister i knopp-blomst, formet som en "trakt". Kirsebærkvister er jo bare VAKKERT og veldig trendy i disse tider. Enkelt og pent






Her ser du et utvalg av det som ble laget. Jeg har valgt å ikke ta med alt, men mine favoritter..


Denne dråpeformen er laget av puselabber som er limt tett i tett over hele, fantastisk håndarbeid og utrolig for en tålmodighet dekoratøren må ha. Min absolutte favoritt med tanke på presentasjon, kreatvitet og utseende. Som passiv tilskuer kan jeg ikke si så mye om teknikk.





Kreativiteten i valg av forskjellige materialer i kombinasjon var inspirende og spennende denne gangen.


De fleste har valgt å jobbe med artige materialer for å få frem formkontraster.



Limebåter skåret i tynne skiver hvor du får en tydelig kontrast til den store ytre runde formen. Også en tydelig og velfungerende overflate kontrast. En artig detalj.








En høy søylekontruksjon laget av i hovedsak puselabber. Julerosens blomst i sammarbeid med Ornithogalumen og perleblomstene er en lekker fargekontrast til den mørkbrune barken på grenene.

Det som var ekstra gøy ved dette DM'et var at alle utøverne hadde valgt å lage så forskjellige arbeider. Hverken farge, form, overflate, størrelse var likt hos noen. Veldig gøy å se hvor stor variasjon det kan bli på en felles oppgave.




2 kommentarer:

  1. Lurer hvert år på hvorfor du ikke melder deg på.....

    SvarSlett
  2. Godt spm, passer liksom aldri, kommer like uventet hvert år. Snedig!
    Men er jo gøy at det er så mange flinke med da :))) Neste år kanskje...

    SvarSlett